Provimet Pranuese Juridik


1. Familja formohet me :2. Populli eshte3. Sipas Platonit shtetin duhet ta udheheqin:4. Kush eshte autor I vepres “Kushtetuta e Athines”5. Rene De Karti ka perkrahur:6. Shtresezimet shoqerore jan paraqitur:7. Per Sokratin Dialektika kuptohet si:8. Shtetet sllavopronare te lindjes se lasht u krijuan :9. Konstatinopoja ran ne sundimin e Turqve:
10. Revolucioni I lavdushem me te cilen ne Angli definitivisht u vendos monakria parlamentare ndodhi:
11. Lufta e par botrore filloi ne vitini 1914 dhe mbaroi :
12. Shqiperia nga fuqite e medha u njoh si shtet I pavarur:
13. Marshalli TITO , komandanti I ushtris jugosllave dekretoi dekretin mbi vendosjen e administrates ushtarake ne Kosove :
14. Ne eliten shoqerore mund te hyjne:
15. Vepra e Ogyst Kontit eshte:
16. Njeri dallon nga bota shtazore sepse:
17. Cila nga keto vepra eshte e shkruar nga Zhan Zhak Ruso
18. Sipnoza e spjegon natyren:
19. Prona eshte kategori:
20. Diferencat pasurore ndermjet njerezve jan paraqitur:
21. Aristoteli eshte ithtar:
22. Pitagroianet kan kultivuar:
23. Volteri eshte ithtare I :
24. Hegeli eshte filozof qe ka jetuar dhe vepruar:
25. Moarli eshte:26. Cili nga filozofet e vjeter grek ka thene “Qdo gje ndryshon,gjdo gje leviz”27. Autori i permbledhjes se vjershave "Lulet e Veres" eshte28. Cili eshte monumenti me i vjeter i shkrimit te shqipes29. Lufta e dyte punike ndermjet romes dhe katagjenes u zhvillua30. Shteti feudal i turqeve Osmanli eshte krijuar31. Konstatini i madh me ediktin e njohurte milanos krishterimin e shpalli te barabarte me religjionet e tjera32. Lufta e dyte boterore filloi me sulmin e gjermanise naziste mbi polonine33. Principata e krujes eshte krijuar:34. Kryetari i komitetit "Mbrojtja kombetare e kosoves" qe u themelua me 1 maj 1918 ka qene35. Me deklaraten e konferences se bujnit parashihej36. Roma u shkaterrua dhe u pushtua nga barbaret37. Kalifati Arab eshte krijuar38. Kisha e krishtere definitivisht u nda ne kishen katolike perendimore dhe ne kishen ortodokse lindore39. Deklarata e pavaresise e SHBA u miratua ne kongresin e Filadelfise40. Pashalleku i Janines i drejtuar nga Ali Pashe Tepelena ka ekzistuar:41. Ne kongresin e Durresit te 25 Dhjetorit 1918 kryetari i nje qeverie te perkoheshme u zgjodh42. Konferenca e Bujanit e cila u mbajt me 31 dhjetor te vitit 1943 dhe 1 e 2 Janar 1944 ka qene:43. Demokracia perkrah44. Vepra e Tomas Hobsit eshte45. Themelues i Filozofise idealiste Gjermane eshte46. Per percaktimin e kombit mirret per baze47. Lufta e pare boterore ndodhi ne vitet48. Lufta e pare Iliro-Romake u zhvillua gjate viteve49. Kuvendi i Lezhes nen udheheqjen e Skenderbeut u mbajt50. Njohja e Shqiperise nga fuqite e medha u be51. Kryengritja e madhe ilirike kunder romes e udhehequr nga dy batutat dhe pini u zhvillua gjate viteve52. Pashallaret e medha Shqiptare (Shkodres dhe Janines) u krijuan dhe qenduan53. Referendumi gjithepopullore mbi Kosoven shtet i pavarur dhe sovran u mbajt me54. Vjersha e gjate e Qajupit "Vaje" eshte55. Autoret antike permendin56. Rrethimi i pare i krujes nga turqit u be me57. Lidhja e prizrenit u organizua dhe qendroi58. Komiteti "Mbrojtja Kombetare e Kosoves" te cilin e drejtonte veprimtari dhe patrioti i shquar Hoxhe Kadriu u themelua ne ilegalitet59. Lufta e dyte boterore filloi me sulmin e gjermanise naziste mbi polonine60. Orgyst Konti eshte filozofThis is more feedback!
This is the feedback!Back to Top